Tu jesteś:
4
Składniki
1155 g
Bułki miękkie jak puch
- 600 g mąki pszennej, typ 450-650
- 25 g drożdży świeżych
- 10 g soli
- 10 g cukru
- 200 g serka wiejskiego
- 30 g oleju
- 280 g wody
-
6
2h 50min
Czas całkowity 2h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego dodajemy: 25 g drożdży, 280 g wody, 10-13 g soli i 10 g cukru. Ustawiamy 16 s / obr. 3.5.
- Dodajemy pozostałe składniki: 600 g mąki, 200 g serka wiejskiego i 30g oleju. Wyrabiamy 3 min / Interwał.
- Przekładamy do miski wysmarowanej cienką warstwą oleju (można zostawić w naczyniu miksującym), przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1-1.5 h do podwojenia objętości.
- Następnie dzielimy kopystką na 12 kawałków (około 95 g każdy kęs) i formujemy bułki. Ciasto jest bardzo kleiste dlatego każdy kawałek obtaczamy w mące przed formowaniem.
- Gotowe bułki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 min do napuszenia.
- W tym czasie rozgrzewamy piekarnik 200° termoobieg. Gdy bułki są gotowe do pieczenia posypujemy mąką lub smarujemy jajkiem, nacinamy i pieczemy 15-20 min do uzyskania pożądanego koloru.
Przygotowanie ciasta
Wyrastanie ciasta
Dzielenie ciasta na bułki
Pieczenie
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCiasto wyszło bardzo leiste i klejące nie wiem...
Ciasto wyszło bardzo leiste i klejące nie wiem dlaczego , musiałam przy wyrabianiu podsypywac dość duża ilością mąki .
Bardzo dobre . Polecam
Bardzo dobre . Polecam