Tu jesteś:
4
Składniki
15 porcja/porcje/porcji
Zaczyn
- 180 g mleka
- 30 gramów świeżych drożdży
- 2 łyżeczki cukru
bułki
- 750 g mąki pszennej
- 180 g ciepłej wody
- 1 jajko
- 2 łyżki oleju
-
6
2h 0min
Czas całkowity 1h 45minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do czystego naczynia miksującego dodajemy mleko, drożdże i cukier. Mieszamy podgrzewając 37/1 min "Mieszanie"
- Czekamy 10 min.
- Do zaczynu dodajemy pozostełe składniki.
- Wyrabiamy 1,5 min/"Ciasto"
- Przekładamy do innego naczynia na 1,5 godz. Ciasto powinno podwoić swoją objętość.
- Podzielić ciasto na 15 równych części, utworzyć kulki spłaszczając je dłonią od góry. Układamy kulki na blasze wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem na 30 min do napuszenia.
- Pieczemy w temp. 190 st. przez ok 15 min do zarumienienia.
Smacznego.
Zaczyn
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz