3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki - Kajzerki


Wydrukuj:
4

Składniki

15 porcja/porcje/porcji

Zaczyn

  • 180 g mleka
  • 30 gramów świeżych drożdży
  • 2 łyżeczki cukru

bułki

  • 750 g mąki pszennej
  • 180 g ciepłej wody
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju
  • 6
    2h 0min
    Czas całkowity 1h 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Zaczyn
  1. Do czystego naczynia miksującego dodajemy mleko, drożdże i cukier. Mieszamy podgrzewając 37/1 min Mieszanie
  2. Czekamy 10 min.
  3. Do zaczynu dodajemy pozostełe składniki.
  4. Wyrabiamy 1,5 min/Ciasto
  5. Przekładamy do innego naczynia na 1,5 godz. Ciasto powinno podwoić swoją objętość.
  6. Podzielić ciasto na 15 równych części, utworzyć kulki spłaszczając je dłonią od góry. Układamy kulki na blasze wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem na 30 min do napuszenia.
  7. Pieczemy w temp. 190 st. przez ok 15 min do zarumienienia.
    Smacznego.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy