3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki hamburgerowe


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

ponadto

  • 1 żółtko
  • 1 płaskich łyżek mleka
  • ew. sezam do posypania

ciasto

  • 375 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 płaskie łyżeczki do herbaty drożdży instant
  • 0,5 płaskich łyżeczek soli
  • 1,5 płaskich łyżek cukru
  • 2 płaskich łyżek masła roztopionego i ostudzonego
  • 250 gramów mleka letniego
5

Przygotowanie

    ciasto
  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Mąkę wymieszać z suchymi drożdżami, dodać pozostałe składniki na ciasto i wyrabiać 2 min Blokada naczynia miksującegoCiasto. Ciasto wyjąć, uformować w miarę możliwości w kulę, włożyć do oprószonej mąką miski i pozostawić do wyrośnięcia na 1,5h. Po tym czasie uformować 4-6 bułek w zależności od tego jak duże chcemy uzyskać (ja osobiście wolę 4 konkretne), lekko spłaszczyć dłonią i pozostawić ponownie do wyrośnięcia na około 30-40 min. Gdy bułki już wyrosną, posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem i posypać sezamem. Piec przez około 15 minut w temp. 200 stopni. 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Niespecjalny przepis na bułki... Kleiło się...

    Zgłoszony przez chomiczamordka na marca 14, 2021 at 13:30.

    Niespecjalny przepis na bułki... Kleiło się mimo dokładnego wykonania według przepisuuSad

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne bułki, od dzisiaj juz nigdy nie kupię...

    Zgłoszony przez Neta40 na kwietnia 17, 2017 at 18:17.

    Pyszne bułki, od dzisiaj juz nigdy nie kupię bułek na hamburgery w sklepie tmrc_emoticons.) Piekłam 15 min w 200 stopniach i 5 w 150. Myślę, że mój piekarnik nie należy do najlepszych.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • /bardzo dobry przepis! Wyszły mi przepyszne...

    Zgłoszony przez Lidia0172 na października 29, 2016 at 16:41.

    /bardzo dobry przepis! Wyszły mi przepyszne bułki hamburgerowe! Zamiast drożdży instant dodałam zwykłe drożdże 20g.Rewelacja!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze