3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki do kebaba


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

CIASTO

  • 600 g mąki pszennej
  • 250 g wody
  • 50 g drożdży świeżych
  • 1 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczki soli
  • 150 gramów jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki oleju
  • DODATKOWO:
  • sezam
  • jajko
  • 6
    1h 35min
    Czas całkowity 1h 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

    PRZYGOTOWANIE
  1. 1.Do naczynia miksującego wkładamy drożdże, wodę, cukier. Podgrzewamy 2 min 30 sek/37 st C/obr.1

    2.Dodajemy mąkę, jogurt naturalny, sól, olej. Wyrabiamy ciasto 3 min/Interwał.

    3.Ciasto odstawiamy na ok 1h do wyrośnięcia.

    4.Wyrośnięte ciasto przekładamy na blaszkę i palcami rozciągamy i ugniatamy tak by przybrało kształt koła. Pozostawiamy do wyrośnięcia na czas kiedy piekarnik będzie się nagrzewał. Tuż przed włożeniem do piekarnika smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem.

    5.Pieczemy w temperaturze 200 stopni, przez około 25-30 minut, do uzyskania złotego koloru. Po ostygnięciu kroimy na 4 części.
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobre😊Będę korzystać 😊Dodatkowo...

    Zgłoszony przez iza_zawadzka na grudnia 17, 2019 at 16:00.

    Bardzo dobre😊Będę korzystać 😊Dodatkowo opiekłam bułkę w opiekaczu, aby była chrupiąca i trochę wydrążyłam środek bo zrobiłam za małe koło i bardzo wyrosła😊Ale ogólnie bardzo smaczna, polecam😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze