3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki bezglutenowe z prosem lub amarantusem


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

  • 50 g ziarna prosa lub amarantusa
  • 20 g świeżych drożdży
  • 1 łyżeczek cukru
  • 200 g mąki Mix B firmy Schar, + ewentualnie 20 g
  • 1 łyżeczki soli
  • 4 łyżki oleju
  • ziarno słonecznika, dyni, siemienia, ilość wg upodobań
  • 180 g letniej wody
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1.  

    ·         zemleć proso lub amarantus - 30 sek., obr. 10

     

    ·         dodać resztę składników w podanej kolejności, wyrobić - 5 min, obr. Interwał

     

    ·         pozostawić do wyrośnięcia (objętość musi zwiększyć się prawie dwukrotnie)

     

    ·         formować bułki, można posmarować rozmąconym jajkiem i posypać makiem, sezamem, itp.

     

    ·         ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do zimnego pieca, piec ok. 30 min, temp. 200 st.C., grzanie góra-dół (ewent. termoobieg, temp. 175 st.C, ok. 20 min)

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Witam, czy jest jakiś sposób

    Zgłoszony przez agnes_pc na stycznia 3, 2012 at 11:49.

    Witam,

    czy jest jakiś sposób na zastąpienie drożdży?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze