Tu jesteś:
4
Składniki
10 porcja/porcje/porcji
- 70 g drożdży
- 2 łyżeczki cukru
- 2 MT ciepłego kefiru
- 1 MT ciepłej wody
- 2 żółtka
- 580 g mąki
- 1,5 łyżeczki soli
- 3 łyżki oleju
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Wszystkie składniki włożyć do naczynia miksującego według podanej kolejności
Wyrabiać 2 min/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto"
Ciasto pozostawić do wyrośniecia ok 10 min
Uformować bułki , ułożyć na wyłożonej papierem blaszce i pozostawić ponownie do wyrośnięcia ok 2-3 min; posmarować pozostałym białkiem
Piec na złoty kolor w nagrzanym piekarniku w temp 200 stopni
Bułki można posypać ziarnami słonecznika,sezamu lub dyni.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPyszne bułki, też obawiałam się tej ilości...
Pyszne bułki, też obawiałam się tej ilości drożdży, ślę wogóle ich nie czuć. Są długo świeże.
Czy 70 g drożdży to nie za dużo?
Czy 70 g drożdży to nie za dużo?
Przepis rewelacyjny. ...
Przepis rewelacyjny.
Rodzinka oceniła jako najlepszy z dotychczasowych upieczonych prze nas bułeczek.
Za drugim razem dodałam trochę wiecej wody, wyszły jeszcze lepsze, tylko był mały problem z uformowaniem bułeczek, bo ciasto było trochę za rzadkie.Długo trzymają świeżość. Polecam.
zrobiłam, wg rodziny najlepsze jak do tej pory...
SetEmi
Super przepis. Mega szybki. A bułeczki...
Super przepis. Mega szybki. A bułeczki przepyszne.
Ratunek na brak pieczywa w domu na śniadanko
Pół porcji też się super sprawdza!
Bułeczki pyszne, długo trzymają świeżość
Bułeczki pyszne, długo trzymają świeżość
ile powinny sie piec?
ile powinny sie piec?
Bułeczki pierwsza klasa!!! ja dodaje jeszcze...
Bułeczki pierwsza klasa!!! ja dodaje jeszcze siemię lniane pycha.
To są najlepsze bułeczki!!!A trochę ich juz...
To są najlepsze bułeczki!!!A trochę ich juz robiłam. Są lekkie, puszyste zawsze sie udają, nie są "gliniaste" i ciężkie. Na drugi dzień równie smaczne.Polecam, polecam,polecam...

Jeszcze żadne bułki tak mi
Jeszcze żadne bułki tak mi nie wyrosły, pyszne
dziekuję za przepis
siedzą w piekarniku.ciekawe
Rosną przefantastycznie
Rosną przefantastycznie
pycha
Przepis fantastyczny, bułki
Przepis fantastyczny, bułki przepyszne, rodzina wniebowzięta!! Dziękuję za przepis!!!
:) PYSZNE, łatwy i szybki
basia
SPRAWDZONE ! Dobre bułeczki,
SPRAWDZONE ! Dobre bułeczki, POLECAM
Upiekłam dzisiaj bułeczki ,
Upiekłam dzisiaj bułeczki , są puszyste ,piękne i pyszne Polecam wszystkim
Beti
Extra przepis ! Dokładnie o
Extra przepis ! Dokładnie o takie bułeczki mi chodziło.
Wydaje mi się,że można jeżeli
Wydaje mi się,że można jeżeli proporcje mąki żytniej będa mniejsze niż pszennej to powinny tez ładnie wyrosnąć-czekam na relacje, jeżeli ktoś się pokusi na taki wariant przepisu
Bardzo udany przepis, dodaje
Bardzo udany przepis, dodaje do ulubionych
Magdalena Irek
Witam,jesli chcesz dobrze
dana08
Mam pytanko mam Thermomix 21
Mam pytanko mam Thermomix 21 i miałam problem z wyrobieniem ciasta czy jest ktoś kto może mi doradzić lub podać mi przepis na muj sprzęt
pyszne buleczki
pyszne buleczki
Bardzo dobry przepis,bułeczki
Bardzo dobry przepis,bułeczki smakują wyśmienicie,jak z najlepszej piekarni-i zero chemii
Polecam i pozdrawiam
katrinaikarina
to bardzo się cieszę- u mnie
to bardzo się cieszę- u mnie też znikają szybciutko
piekłam bułeczki wczoraj. są
piekłam bułeczki wczoraj. są pyszne i już ich nie ma. poczęstowałam sąsiadów bo zapach roznosił się po całej klatce. to wielka przyjemność upiec coś samemu
pusia