Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
- 400 gramów mąki pszennej
- 1 łyżeczek soli
- 220 gramów wody, ciepłej
- 40 gramów oleju
- 40 gramów drożdży świeżych
- 1 szczypty cukru
- 50 g pestek dyni
-
6
1h 15min
Czas całkowity 45minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
1. Do naczynia wsypać wszystkie składniki, rozdrobnić 2 min/"Ciasto"
2.Uformować bułki i włożyć do nagrzanego do 150 stopni piekarnika, piec około 30 min.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
podawać po ostudzeniu
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBułeczki w smaku bardzo dobre
Bułeczki w smaku bardzo dobre jednak muszą się piec 30 minut w temperaturze 200 stopni !