3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BUŁECZKI MLECZNE


Wydrukuj:
4

Składniki

15 kawałek/kawałki/kawałków

  • 1 szczypty soli
  • 1 jajko
  • 50 g cukru
  • 40 g świeżych drożdży
  • 200 g mleko plus troche do posmarowania
  • 100 g Masla
  • 500 g mąki
  • 6
    1h 40min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. - maslo, mleko i drożdże do Blokada naczynia miksującego 37 stopni 2 minuty obrót 1 masło musi rozpuścić się do końca w razie potrzeby przedłużyć czas

    - dodać pozostałe składniki 3 minuty Ciasto

    - ciasto przełożyć do miski przykryć ściereczką odczekać około 40 minut

    - uformować bułeczki na bladzce i ponownie przykryć ściereczką i odstawić na pół godz

    - włączy piekarnik gora/dół 220stopni

    - po upływie wyznaczonego czasu posmarować bułeczki mlekiem i wstawić do rozgrzanego piekarnika

    - bułeczki pięć okolo 10 minut jednak po upływie 5 minut zmniejszyć temp do 180 stopni

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Niestety z przykrością stwierdzam, że przepis...

    Zgłoszony przez axsi na maja 8, 2019 at 07:25.

    Niestety z przykrością stwierdzam, że przepis jest marny. Ciasto jest ciężkie i nie wyrasta jak powinno. Czas pieczenia musi być dłuższy gdyż jest zakalec.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ja wkładam do szczelnego

    Zgłoszony przez mleszczynska na sierpnia 23, 2016 at 22:02.

    ja wkładam do szczelnego woreczka i się nim nie dzieje

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dałam mniej cukru (30g)

    Zgłoszony przez tilia122 na sierpnia 23, 2016 at 08:45.

    Dałam mniej cukru (30g) smaczne są, ale zaraz po upieczeniu. Następnego dnia mi się kruszyły...  tmrc_emoticons.~ jak zwykle zresztą. Co trzeba zrobić żeby utrzymały pulchość?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze