Składniki
12 porcja/porcje/porcji
Ciasto
- 220 g puree z dyni
- 40 g mleka
- 500 g mąki pszennej
- 20 g drożdży świeżych
- 1 1/2 łyżeczki soli
- 20 g cukru
- 30 g masła
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1. Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć masło, cukier, drożdże, puree z dyni, mleko - podgrzewać 3min./50 stopni/obr 2.
2. Dodać mąkę i sól wyrabiać 2min./"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto" .
3. Ciasto przełożyć do miseczki, przykryć ściereczką i odstawić na 15min. do wyrośnięcia.
4. Ciasto podzielić na 12 równych części, formować bułeczki w ulubionych krztałtach.
5. Wstawić do zimnego piekarnika na 10min. 50 stopni. Następnie piec w temp. 200 25min.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBułeczki bardzo dobre. Dzięki za przepis
Bułeczki bardzo dobre. Dzięki za przepis
Puree z dyni? Czy chodzi o zwykłe zblendowanie..?
Puree z dyni? Czy chodzi o zwykłe zblendowanie..?
Super przepis. Błueczki są
Super przepis. Błueczki są przepyszne
wyszły pyszne ... ale nie
wyszły pyszne ... ale nie takie piękne
[[wysiwyg_imageupload:2476:]]
Zrobiłam i moja 3 latka
Zrobiłam i moja 3 latka oszalała na ich punkcie .
Zabrakło nam już dyni
Uwielbiam dynię! W każdej
Uwielbiam dynię! W każdej postaci! Bułki bardzo dobre.
Sezon dyniowy w pełni -
Sezon dyniowy w pełni - przepis świetny
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi
Świetne wyszły Polecam
Świetne wyszły Polecam
dodaje do wypróbowania
dodaje do wypróbowania
Dodalam do wypròbowania
Dodalam do wypròbowania Pozdrawiam
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni