Składniki
Ciasto
- 220 g puree z dyni
 - 40 g mleka
 - 500 g mąki pszennej
 - 20 g drożdży świeżych
 - 1 1/2 łyżeczki soli
 - 20 g cukru
 - 30 g masła
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do
"Blokada naczynia miksującego"  włożyć masło, cukier, drożdże, puree z dyni, mleko - podgrzewać 3min./50 stopni/obr 2.2. Dodać mąkę i sól wyrabiać 2min./
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto" .3. Ciasto przełożyć do miseczki, przykryć ściereczką i odstawić na 15min. do wyrośnięcia.
4. Ciasto podzielić na 12 równych części, formować bułeczki w ulubionych krztałtach.
5. Wstawić do zimnego piekarnika na 10min. 50 stopni. Następnie piec w temp. 200 25min.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Bułeczki bardzo dobre. Dzięki za przepis
Puree z dyni? Czy chodzi o zwykłe zblendowanie..?
Super przepis. Błueczki są przepyszne
wyszły pyszne ... ale nie takie piękne
[[wysiwyg_imageupload:2476:]]
Zrobiłam i moja 3 latka oszalała na ich punkcie .
Zabrakło nam już dyni
Uwielbiam dynię! W każdej postaci! Bułki bardzo dobre.
Sezon dyniowy w pełni - przepis świetny
Świetne wyszły
 Polecam
dodaje do wypróbowania
Dodalam do wypròbowania
 
  Pozdrawiam 
 