3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

bułeczki dyniowe


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

bułeczki dyniowe

  • 400 g mąki
  • 110 wody, ml
  • 7 g suchych dożdży
  • 2 łyżki masła roztopionego lekko przestudzonego
  • 1 łyżeczek cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 150 g puree z dyni
5

Przygotowanie

    Bułeczki
    • do naczynia miksującego włożyć wszystkie produkty
    • wyrabiać 3 min poz Dough mode
    • przykryć ściereczką i odstawić na ok 1,5 h (ciasto podwoi swoją objętość)
    • po tym czasie ciasto przełożyć na stolnicę podsypaną mąką i chwilę wyrobić
    • podzielić na 8 równych części i formować bułeczki
    • układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
    • każdą bułeczkę naciąć ostrym nożem
    • przykryć ściereczką i odstawić ponownie do wyrośnięcia na ok 25 min
    • piec w piekarniku nagrzanym do 190 st przez ok 20 min
10
11

Porady

można spokojnie zrobić z tego przepisu chleb


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy