Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
bułeczki dyniowe
- 400 g mąki
- 110 wody, ml
- 7 g suchych dożdży
- 2 łyżki masła roztopionego lekko przestudzonego
- 1 łyżeczek cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 150 g puree z dyni
5
Przygotowanie
- do naczynia miksującego włożyć wszystkie produkty
- wyrabiać 3 min poz "Ciasto"
- przykryć ściereczką i odstawić na ok 1,5 h (ciasto podwoi swoją objętość)
- po tym czasie ciasto przełożyć na stolnicę podsypaną mąką i chwilę wyrobić
- podzielić na 8 równych części i formować bułeczki
- układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
- każdą bułeczkę naciąć ostrym nożem
- przykryć ściereczką i odstawić ponownie do wyrośnięcia na ok 25 min
- piec w piekarniku nagrzanym do 190 st przez ok 20 min
Bułeczki
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
można spokojnie zrobić z tego przepisu chleb
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz