3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułeczki cynamonowe


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

na nadzienie

  • 70 g masła
  • 30 g cukru
  • 1,5 łyżeczki cynamonu

na ciasto

  • 100 g cukru
  • 1 jajo
  • 80 g masła
  • 25 g drożdży, świeżych
  • 650 g mąki
  • 250 g mleka

  • 80 g masła
  • 1 jajo
  • 25 g drożdży, świeżych
  • 100 g cukru
  • 650 g mąki
  • 250 g mleka

  • 70 g masła
  • 30 g cukru
  • 1,5 łyżeczki cynamonu
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wkładamy drożdże, masło, mleko i jajko, mieszamy podgrzewając 37oC/2min/obr 2

  2. dodajemy cukier, mąkę i wyrabiamy ciasto 2min/zamkn.tm/kłosek

  3. Ciasto przekładamy do innego naczynia i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia

  4. Do umytego naczynia wkładamy wszystkie składniki na nadzienie i mieszamy 2min/obr 4 

  5. Ciasto ponownie zagniatamy, rozwałkowujemy na prostokąt, rozsmarowujemy nadzienie – zostawiamy wolne od nadzienia brzegi(można też wysmarować ciasto nadzieniem i dżemem,smakuje rewelacyjnietmrc_emoticons.-)

  6. Ciasto zwijamy w roladę, wzdłuż dłuższego boku.

     

    Roladę kroimy ostrym nożem na plastry o szerokości 3cm, Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia,

     

  7. Piekarnik rozgrzewamy do 250 stopni, bułeczki pieczemy 7-8 minut w środkowej części piekarnika. Przed włożeniem do piekarnika,można ale nie trzeba posmarować z wierzchu roztrzepanym jajkiem

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy