3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułeczki bezglutenowe


Wydrukuj:
4

Składniki

Bułeczki bezglutenowe

  • 40 g drożdży świeżych
  • 200 g wody letniej
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • 260 g mąki bezglutenowej Schar
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 30 g oleju
  • 6
    30min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
5

Przygotowanie

    Bułeczki bezglutenowe
  1. Obroty wsteczne40 gram drożdzy świeżych
  2. 200 ml wody letniej
  3. 1/2 łyżeczki cukru
  4. 2 min, 37 stopni, obroty 2
  5. 260 g mąki bezglutenowej Schar
  6. 1/2 łyżeczki soli
  7. 30 ml oleju
  8. 3,5 mintryb wyrabiania ciasta
  9. Przekładamy ciasto do miski i mokrą łyżką bierzemy porcję ciasta i formułujemy 7-8 bułeczek
  10. Do lekko nagrzanego piekarnika wkładamy blachę z bułkami na 5-10 min - muszą trochę urosnąć
  11. Pieczemy 20 min, 200 stopni
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Daje 5 gwiazdek. Jedyną jaka modyfikację...

    Zgłoszony przez Buskowianka na lutego 28, 2022 at 18:16.

    Daje 5 gwiazdek. Jedyną jaka modyfikację zastosowałam, to zostawiłam na 30 min w naszyniu aby ciasto wyrosło tmrc_emoticons.). Polecam przepis - bułeczki przepyszne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze