Czas przygotowania
                                10min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                Średni
                            - TM 6
 
opublikowany: 07/01/22
                            
                zmieniono dnia: 09/02/22
                    Składniki
Bułeczki bezglutenowe
- 40 g drożdży świeżych
 - 200 g wody letniej
 - 0,5 łyżeczki cukru
 - 260 g mąki bezglutenowej Schar
 - 0,5 łyżeczki soli
 - 30 g oleju
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
"Obroty wsteczne" 40 gram drożdzy świeżych- 200 ml wody letniej
 - 1/2 łyżeczki cukru
 - 2 min, 37 stopni, obroty 2
 - 260 g mąki bezglutenowej Schar
 - 1/2 łyżeczki soli
 - 30 ml oleju
 - 3,5 mintryb wyrabiania ciasta
 - Przekładamy ciasto do miski i mokrą łyżką bierzemy porcję ciasta i formułujemy 7-8 bułeczek
 - Do lekko nagrzanego piekarnika wkładamy blachę z bułkami na 5-10 min - muszą trochę urosnąć
 - Pieczemy 20 min, 200 stopni
 
Bułeczki bezglutenowe
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Daje 5 gwiazdek. Jedyną jaka modyfikację zastosowałam, to zostawiłam na 30 min w naszyniu aby ciasto wyrosło
. Polecam przepis - bułeczki przepyszne