3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bezglutenowe obwarzanki Izy Paradowskiej


Wydrukuj:
4

Składniki

Bezglutenowe obwarzanki Izy Paradowskiej

  • 500 gramów Schar Mix B
  • 40 g masła, Miękkie
  • 300 g mleka
  • 16 g drożdże świeże
  • 2 jajka
  • 10 g soli
  • 30 g cukru
  • 1 łyżeczki cukru
  • 6
    2h 5min
    Czas całkowity 1h 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Blokada naczynia miksującegoDrożdze rozpuścić w mleku Wolne gotowanie3minuty Sous-vide55stopni
    Obroty wsteczneObrot 1.5
  2. Dodać pozostałe skladniki następnie ustawić Ciastowyrabianie ciasta 4minuty.
    Ciasto zostawic na godzinę w naczyniu.
    Nastepnie uformowac kulki okolo 70g
    Z kulek zrobić wałeczki.
    2 wałeczki zaplatamy naprzemian i tworzymy kółko.
    Odstawiamy na 30min do wyrośnięcia.
  3. W tym czasie gotujemy wode z 1 łyżką cukru. Kazdy obwarzanek wkladamy do wrzacej wody na 1-2minuty. Następnie ukladamy na blaszkę do pieczenia i posypujemy ulubionym dodatkiem. Pieczemy w 180 stopniach z termobiegiem 25minut.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Posypujemy ulubionym skladnikiem typu sezam, mak, czarnuszka


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy