3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Aromatyczne bułeczki paprykowe


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

  • 1 szczypta cukru
  • 2 płaskie łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżeczki soli
  • 40 g drożdży
  • 470 g mąki
  • 50 g oleju
  • 150 g czerwonej papryki
  • 1 duża cebula
  • 120 g ciepłej wody
  • 6
    45min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    Bułeczki paprykowe
  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i paprykę, rozdrobnić 4s/obr.5 Kopystką zgarnąć na dno naczynia.


    2.Dodać olej, poddusić 3min/ Varoma/ obr.1


    3.Wystudzić do temperatury 60' nastepnie do naczynia miksującego włożyć pozostałe składniki, wyrobić 2min/ Zablokowany/ Interwał


    4.Z ciasta uformować 10 bułeczek, można posmarować jajkiem, ułożyć na blaszce do pieczenia i wstawić do piekarnika. Piec 35min, 200'C

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobre bueczki Wszystkim smakoway

    Zgłoszony przez Agnieszeczka na czerwca 16, 2017 at 16:01.

    Bardzo dobre bułeczki!!! Wszystkim smakowały

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zamiast papryki u zyłam suszonych...

    Zgłoszony przez Krwawa_Stefania na kwietnia 2, 2017 at 14:58.

    Zamiast papryki u zyłam suszonych pomidorów (oraz oleju z nich) i kaparów. Dodałam też odrobinę więcej mąki.
    Wyszły bardzo smaczne Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki doskonałe Zmieniłam

    Zgłoszony przez awrzeszcz na kwietnia 28, 2016 at 17:18.

    Bułeczki doskonałe tmrc_emoticons.-) Zmieniłam proporcje odnośnie mąki; 400g razowej 70g pszenna. Wyszły znakomite, rodzinka się zajadała, pulchniutkie bułeczki zniknęły w przeciągu 20 min

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja też faktycznie dosypywałam

    Zgłoszony przez Beata Groszek na czerwca 5, 2014 at 20:53.

    Ja też faktycznie dosypywałam trochę mąki...ale nie było ciasto rzadkie... po prostu troche klejące.

    A jeżeli chodzi o spowolnienie czasu wykonania...dla mnie nie było to jakąś przeszkodą....po prostu w tym czasie gdy naczynie stygło wystawione na dwór ..ja przygotowałam blachę i składniki...i już... WARTO!! Bo naprawdę fajne!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moje ciasto wyszło rzadkie,

    Zgłoszony przez ishanik na czerwca 5, 2014 at 18:51.

    Moje ciasto wyszło rzadkie, dodałam sporo więcej mąki. Czekanie na ostudzenie urządzenia zwalnia cały proces przygotowywania bułeczek.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki super!!! Bardzo

    Zgłoszony przez Beata Groszek na marca 30, 2014 at 20:33.

    Bułeczki super!!! Bardzo aromatyczne i pyszne szczególnie z samym masełkiem!! Miałam zrobić bułki z prezentacji-standardowo tmrc_emoticons.)  ale jak zobaczyłam akurat ten przepis -postanowiłam go wypróbować. No i warto było!!! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Aha, bułeczki są pyszne i

    Zgłoszony przez olvido na marca 26, 2014 at 20:55.

    Aha, bułeczki są pyszne i aromatyczne, ciekawy pomysł.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W przepisie należy umieścić

    Zgłoszony przez olvido na marca 26, 2014 at 20:54.

    W przepisie należy umieścić informację o tym, że po punkcie drugim należy wystudzić naczynie miksujące poniżej 60 stopni, gdyż funkcja Interwał nie zadziała. Nie każdy początkujący użytkownik TM o tym wie. A ja do takich właśnie należę  tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Daję przepis do wypróbowania

    Zgłoszony przez DotkaEłk na marca 24, 2014 at 21:18.

    Daję przepis do wypróbowania tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze