Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
Zupa pieczarkowa domowa
- 40-80 g cebuli
 - 1 ząbek czosnku
 - 40 g oliwy
 - 200 g warzyw, marchew, seler, pietruszka
 - 400 g pieczarek, przekrojonych na pół
 - 500 g wody
 - 200 g mleka
 - 2 łyżeczki koncentratu bulionu, lub 2 kostki rosołowe
 - 1/2 łyżeczki soli
 - 2 szczypty pieprzu
 - 20 g mąki pszennej
 - 50 g śmietany, 30%
 - 60-80 g serka topionego, śmietankowego
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego włożyć 40-80 g cebuli przekrojonej na pół i 2 ząbki czosnku, rozdrobnić 5 s / obr. 5 . Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego
 - 2. Dodać 40 g oliwy, dusić 2 min/120st C/obr 1
 - 3. Dodać 200 g warzyw mieszanych pokrojonych na kawłki, rozdrobnić 5 s/ obr. 5
 - 4. Dodać 400 g pieczarek, rozdrobnić 5 s/ obr. 4
 - 5. Dodać 500g wody, 200 g mleka, koncentrat bulionu warzywnego, 20 g mąki pszennej, sól i pieprz. Gotować 20 min/100st. C/ obr. 2
 - 6. Dodać 50 g śmietany 30%, 60-80 g serka topionego, gotować 2 min/90 st.C/ obr. 2
 - 7. Zmiksować 20s/ obr. 4 , stopniowo zwiększając obroty do 8
 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. - 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze