 
                                            
                                    - TM 31
Składniki
Zupa grzybowa
- 40 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 20 g oleju rzepakowego
- 85 g marchewki, obranej, pokrojonej na kawałki
- 200 g suszonych grzybów leśnych, namoczonych, odsączonych
- 1500 g wody
- 1 bulionetka KNORR, ewentualnie kostka rosołowa
- 1 płaskiej łyżeczki soli
- 1 szczypty pieprzu
- 200 g makaronu Eier-Spätzle, ewentualnie innego
- 100 g jogurtu naturalnego lub śmietany, do zabielenia zupy
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia włożyć cebulę i rozdrobnić - 3 sek. / obr. 6. Zgarnąć kopystką na dno naczynia. - 2. Dodać olej i podgrzać - 3 min. 30 sek. / Varoma / obr. 1. - 3. Dodać marchew i rozdrobnić - 6 sek. / obr. 8. - 4. Dodać grzyby i wodę, a następnnie podgrzewać - 10 min. / 100°C / obr. 1. - 5. Dodać bulionetkę, sól, pieprz i makaron. Podgrzewać - 10 min. / 90°C /  "Obroty wsteczne"  / obr. 1. "Obroty wsteczne"  / obr. 1.- 6. Po ugotowaniu zupy przekładać do miseczek lub talerzy, a następnie nieco zabielić odrobiną jogurtu naturlanego lub śmietany - wedle upodobań. - SMACZNEGO  
Zupa grzybowa z makaronem
Porady
Jak przygotować suszone, namoczone i odsączone grzyby?
Zalać suszone grzyby wrzątkiem i zostawić na ok. godzinę. Następnie wylać wodę, opłukać grzyby pod bieżącą wodą i zostawić na kilkanaście minut na sitku, do odsączenia. Takich grzybów na zupę powinno być ok. 200 g.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Swietna!
zupa jest po prostu wyśmienita. Prosta w składnikach, ale idealnie doprawiona. Po dobrym sezonie grzybowym robię ją już trzeci raz
bardzo smaczna, dziękuję za przepis
bardzo dobre ...ponownie przyrządziłem
Kostka Knorra?
Zupa jest przepyszna!!!! Przy rozdrabnianiu marchewki uzylam 6 sek./obr. 5, zeby warzywo w nieco wiekszych kawalkach w zupce. Gratuluje tak znakomitego przepisu!
Bardzo smaczna, conajmniej o połowę mniej makaronu, wiecej soli (ja dałam 2 łyżeczki). Wczasie gotowania ustawiłam obroty wsteczne, bo chciałam miec grzyby w kawałkach.
Zupa wyszła super, jedynie moim zdaniem powinno byż mniej makaronu, conajmniej o połowę.
pyszna .....polecam
super