Czas przygotowania
                                1h 6min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 6min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
ZUPA
- 100 g chudego boczku
 - 3 łyżki oliwy z oliwek
 - 160 g cebuli
 - 2 ząbki czosnku
 - 1000 g pomidorów, mięsistych i aromatycznych
 - 1 łyżek koncentratu pomidorowego
 - 0,25 litra bulionu
 - 4 łyżki bitej śmietany, 30-40% tłuszczu
 - 1 łyżeczek soli
 - 1/4 łyżeczek pieprzu, mielonego
 
MOZZARELLA
- 125 g mozzarelli
 - 1/2 łyżeczki soli
 - 1/4 łyżeczki pieprzu, mielonego
 - 50 g mąki
 - 100 g bułki tartej
 - 1 jajko
 - olej do smażenia
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Pokrojony w kostkę boczek wrzucić do pojemnika miksującego i smażyć (bez miarki) na oliwie, ustawiwszy program roast.
Cebulę i czosnek obrać, cebulę przepołowić i razem z czosnkiem rozdrabniać w pojemniku (z zatkniętą miarką) 5 sekund/prędkość 6. Zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika i smażyć (bez miarki), ustawiwszy program roast/2 minuty/110°C.
Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki, usunąć nasiona i szypułki. Rozdrabniać w pojemniku (z zatkniętą miarką) 15 sekund/prędkość 5. Następnie dusić (bez miarki), ustawiwszy program roast/110°C.
Dodać koncentrat pomidorowy i ciepły bulion. Gotować (z zatkniętą miarką) 15 minut/prędkość 2/100°C. Następnie zupę miksować (z zatkniętą miarką) na krem 40 sekund/prędkość 8, stopniowo zwiększając prędkość 6–7–8. Dodać śmietanę i mieszać (z zatkniętą miarką) 20 sekund/prędkość 4. Przyprawić solą i pieprzem.
Mozzarellę pokroić na plastry, posypać solą i pieprzem. Do osobnych talerzy wsypać mąkę i bułkę tartą, w płytkiej misce roztrzepać jajko. Plastry mozzarelli obtoczyć w mące, zanurzyć w jajku, następnie obtoczyć w bułce tartej. Panierkę przycisnąć do sera.
Na patelni smażyć na oliwie plastry mozzarelli na złotobrązowo. Zupę podać z plastrami mozzarelli. 
Zupa pomidorowa z mozarellą
Porady
RADA
Jeśli dzieci nie będą jadły tej zupy, można uszlachetnić jej smak 3 łyżkami sherry.
                        Jeśli dzieci nie będą jadły tej zupy, można uszlachetnić jej smak 3 łyżkami sherry.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze