 
                                            
                                     
                                    Czas przygotowania
                                30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     1 
                                     słoik/słoiki/słoików 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 6
- TM 5
opublikowany: 09/01/21
                            
                zmieniono dnia: 13/01/21
                    Składniki
Sos pomidorowy na pizzę włoską
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 15 g czosnku
- 10 g oleju rzepakowego
- 2 łyżeczki Papryki słodkiej
- 3 łyżeczki OREGANO SUSZONEGO
- 1 czubata łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- 400 g pomidorów z puszki
- 2 szczypty pieprzu
- 2 łyżeczki przyprawy do pizzy
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Koszyczek Koszyczek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do  "Blokada naczynia miksującego"  włożyć cebulę i czosnek, zmiksować 3s obr.6 "Blokada naczynia miksującego"  włożyć cebulę i czosnek, zmiksować 3s obr.6
 Zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
 Dodać olej, dusić 2min.30s. 105°C obr. 1
 Dodać pomidory i resztę składników, zmiksować 5s. obr.6
 Zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
 Dusić 20 min. 100°C obr. 1 bez miarki, z nałożonym koszyczkiem.
 Po odparowaniu sos powinien mieć gęstrzą konsystencję, zmiksować na końcu 30s. obr. 10.
 Doprawić do smaku
 Wedle uznania można dodać mniej lub więcej oregano/soli/cukru, można pominąć przyprawę do pizzy.
 Sosu używać jako BAZY
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze