 
                                            
                                    Składniki
- 750 g papryki czerwonej
- 70 g papryka chili serrano
- 1/2 słoiki przecieru pomidorowego
- 6 ząbka czosnku
- 100 g cukru
- 0,125 litra oleju
- 0,06 litra octu (1/4 szklanki)
- 3 kulki ziela angielskiego
- 2 liście laurowe małe
- 2 łyżeczki soli (dałam morską)
- 1 bakłażan (opcjonalnie)
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Oba rodzaje papryki obrać z gniazd nasiennych. Włożyć do naczynia miksującego. - Rozdrobnić 10 s./obr.5. Dodać olej i ocet. Gotować 17 min./100°C/obr.2. - Dodać resztę składników. Gotować 25 min./100°C/obr.2. - Gorące wkładać do czystych małych słoiczków, zakręcić i odwrócić dnem do góry. Po 2 godzinach gotowe! - opcja II: bakłażan przekroić wzdłuż na pół, posolić, odstawić na 30 min. następnie opłukać z soli, wytrzeć i ułożyć przecięciem do góry w żaroodpornym naczyniu. Polać 3 łyżkami oleju. Upiec przez 40 min. w temp. 180°C. Wydrążyć miąższ ze skorki i włożyć wraz z papryka do naczynia miksującego. Dalej postępować jak wyżej. 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
czy ktoś może mi odp czy to ma być 1/2 słoika przecieru? jakiego słoika?
Dlaczego zdjęcie pomidorów?
Świetny. Zawsze się udaje. Polecam. Jedną czynność dodałabym. Przed zasłoikowaniem wyjąć kulki ziela angielskiego i liście.
Bardzo dobry sos. Polecam