 
                                            
                                    - TM 31
Składniki
Ajwar
- 1 bakłażan
- 2 łyżeczki soli (dałam morską)
- 3 kulki ziela angielskiego
- 2 liście laurowe małe
- 0,06 litra octu (1/4 szklanki)
- 0,125 litra oleju
- 100 g cukru
- 6 ząbka czosnku
- 1/2 słoiki przecieru pomidorowego
- 750 g papryki czerwonej
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Koszyczek Koszyczek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Rozgrzać piec do 180 stopni C. - Bakłażan przekroić wzdłuż, posolić i odstawić na 15 minut by puścił sok. Osuszyć bakłażana każdą połówkę posmarować 1 łyżeczką oliwy i wyłożyć do pieca na 40 minut posmarowaną powierzchnią do góry. - Papryki obrać z gniazd nasiennych. Upieczonego bakłażana wydrążyć i miąsz wraz z papryką włożyć do naczynia miksującego. - Rozdrobnić 10 s./obr.5. Dodać olej i ocet. Gotować 17 min./100°C/obr.2. - Dodać resztę składników. Gotować 25 min./100°C/obr.2. Na pokrywie umieścić koszyczek zamiast miarki. - Wyjąć liście laurowe i kulki ziela angielskiego. - Gorące wkładać do czystych małych słoiczków, zakręcić i odwrócić dnem do góry. 
Ajwar
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze