 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     20 
                                     kawałek/kawałki/kawałków 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
CHRUPIĄCE PALUCHY Z PRAŻONEJ CEBULKI I SZCZYPIORKU
- 70 g prażonej cebulki, gotowej
- 400 g mąki pszennej, + mąka do obsypania
- 50 g drożdży świeżych
- 2 szczypty kurkumy, mielonej
- 1,5 łyżeczki soli
- 2 szczypty cukru
- 40 g oliwy z oliwek
- 30 g musztardy
- 1 pęczek szczypiorku, posiekanego
- 180 g ciepłej wody
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia miksujacego wkładamy 50g prażonej cebulki 10s./obr.10
 2. Dodajemy reszte prażonej cebulki i pozostałe składniki 45s./INTEWAŁ "Ciasto" "Ciasto"
 3. Gotowe ciasto rozwałkowujemy na prostokąt i kroimy na cienkie paski około 1cm,
 każdemu z tych pasków nadajemy
 ręcznie okragłego kształt.
 4. Paluchy układamy na pergaminie i pozostawiamy na chwilę do wyrośnięcia w tym czasie należy włączyc piekarnik na 180C.
 5. Paluchy pieczemy około 20-25min. w temp. 180C
 6. Podajemy po wystudzeniu.
PALUCHY
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze