 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     20 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
CHRUPIĄCE PALUCHY Z PARMEZANEM I ROZMARYNEM
- 300 g mąki pszennej, pełnoziarnistej
- 100 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki soli
- 6 g rozmarynu, suszonego
- 50 g oliwy z oliwek
- 50 g parmezanu
- 1 g płatków chilli, suszonych
- 3 g cukru
- 50 g drożdży świeżych
- 180 g ciepłej wody
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego wkładamy parmezan 5s./obr.10
 2. Dodajemy pozostałe składniki 45s./INTERWAŁ "Ciasto" "Ciasto"
 3.Gotowe ciasto rozwałkowujemy na prostokat i kroimy na cieniutkie paski około 1cm.
 4. Każdemu z pasków ręcznie nadajemy okragły kształ
 5. Paluchy układamy na pergaminie do wyrośnięcia. W tym czasie należy właczyć piekarnik na 180C
 6. Paluchy pieczemy okoo 20-25min. w temp.180C
 7. Podajemy po wystudzeniu.
PALUCHY
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze