 
    
            - TM 31
Składniki
- ciasto:
- 200 g mąki pszennej
- 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g)
- 1 szczypta soli
- 100 gzimnego masła w kawałkach
- 1 żółtko
- masa:
- 100 g cukru
- 75 g masła
- 225 g syropu klonowego
- 3 jajka
- 160 ggrubo pokrojonych orzechów brazylijskich (+kilka do dekoracji)
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
- polewa:
- 55 g cukru
- 60 g Migdałów
- 100 g Czekolady gorzkiej
- 70 g masła
- 100 g mleka
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- ciasto: - 1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 st. - 2. Wszystkie składniki ciasta wyrobić razem w Thermomixie (40 sek., obr. 5). - 3. Gotowym ciastem wylepić formę do tarty. - 4. Zapiec w gorącym piekarniku ok. 10 min, wyjąć i wystudzić. - nadzienie: - 1. Podgrzać w Thermomixie cukier, syrop i masło (8 min., Varoma, obr. 1). - 2. Dodać jajka, orzechy i wanilię, wymieszać (6 sek.,  "Obroty wsteczne" , obr. 4). "Obroty wsteczne" , obr. 4).- 3. Wylać na podpieczony spód. - 4. Wstawić do gorącego piekarnika (180 st.) i piec przez 35-40 min. - 5. Wyjąć i ostudzić. - polewa: - 1. W czystym i suchym naczyniu miksującym zemleć cukier (10 sek., obr. 8 ). - 2. Dodać migdały i czekoladę, zemleć razem (15 sek., obr. 8 ). - 3. Zawartość naczynia zgarnąć kopystką na dno. - 4. Dodać masło i mleko, podgrzać (6 min., temp. 50 st., obr. 3). - 5. Wylać na wystudzone ciasto, udekorować orzechami, pozostawić do zastygnięcia. 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze