- TM 31
 
Składniki
ciasto
- 30 g cukru
 - 1 jajo kurze
 - 120 g margaryny
 - 250 g mąki
 - 1 łyżeczki proszku do pieczenia
 
nadzienie
- 5 jaj
 - 1000 g twarogu
 - 600 g mleka
 - 350 g cukru
 - 120 g oleju
 - 2 torebki budyniu waniliowego
 - szczypta soli
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Motylek - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
* do naczynia miksującego wsypać 100 g cukru - zemleć 10 s/ obr 10
* przełożyć do innego naczynia
* założyć motylek
* wlać białka i cukier puder i sól - ubić 5 min/ obr 3
* po 50 min wyjąć ciasto z piekarnika (nadzienie wydaje się nadal płynne)
* dokładnie rozprowadzić pianę na cieście i piec kolejne 10 min
* pozostawić w formie na kilka godzin do wystygnięcia
* rozgrzać piekarnik do 180 st
* do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na ciasto - wyrobić 50s/
"Ciasto" * ciasto rozwałkować na prostokąt i wyłożyć do formy wysmarowanej mąką - ja wyłożyłam foremki bez rozwałkowywania
* rozbić jaja i oddzielić żółtka od białek
* do naczynia miksującego włożyć żółtka, twaróg, mleko, 250 g cukru, olej i budyń - wymieszać 1,5 min / obr 6
* masę rozprowadzić równomiernie na cieście i piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku przez 50 min
dokładnie umyć i wysuszyć naczynie miksujące
góra ciasta
ciasto
nadzienie
Porady
po odstawieniu na cieście pojawi się rosa 
 przepięknie się prezentuje
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
To najlepszy sernik jaki robilam. Powinien miec nazwe - królewski. Dodawalam do niego raz brzoskwinie, raz kakao. Zawsze siper.
przepyszne delikatne i rosa wyszła
            
Sernik rewelacja. Znika w mgnieniu oka
Piekłam dwa razy. Jestem zachwycona - pyszny, delikatny, pięknie wyglada z kropelkami rosy.
będę robić
 zapowiada się na istną rozkosz 
PYCHOTA