 
                                            
                                    Składniki
torcik
- 200 g Migdałów
- 40 g biszkoptow
- 200 g daktyli,wypestkowanych i pokrojonych
- 5 jajek
- 180 g cukru pudru
- 1 czubata łyżeczka cukru waniliowego
- sok z połowy cytryny
- masło i bułka tarta do formy, można posmarować blaszkę masłem i dno wyłożyć papierem do pieczenia
polewę czekoladową
- 100 g gorzkiej czekolady
- 30 g masła
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego wkładamy migdały i mielimy 10 sek./obr.7. Przekładamy do innego naczynia. - 2.Do naczynia miksującego wkładamy biszkopty i mielimy 5 sek./obr.10. Przekładamy do innego naczynia. - 3. Zakładamy motylek. Do naczynia miksującego wkładamy jaja i cukier puder. Ubijamy 3 min./60 stopni/obr.4. - 4. Zdejmujemy motylek. Dodajemy daktyle, migdały, biszkopty, cukier waniliowy, sok z cytryny. Mieszamy 20 sek./  "Obroty wsteczne" /obr.3. "Obroty wsteczne" /obr.3.- 5. Ciasto wylewamy do blaszki posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą lub posmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia (dno). Pieczemy 30-40 min. w 185 stopniach. 
torciku
Porady
Szybkie w zrobieniu i przepyszne ciasto. POLECAM!!!
Można również polać lukrem wykonanym z cukru pudru i soku z cytryny. Udekorować skórką pomarańczową.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                        




 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
To prawda, że na święta robimy bardzo dużo różnych ciast. Dlatego czasem niektóre warto zrobić i zjeść np. tydzień wcześniej
 np. tydzień wcześniej  Myślę, że polubią je wszyscy moi chłopacy byli zachwyceni.
 Myślę, że polubią je wszyscy moi chłopacy byli zachwyceni.