Czas przygotowania
                                30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     250 
                                     g 
                                
                            Poziom
                                Średni
                            Składniki
Spód
- 250 g maślanych ciasteczek
 - 3 łyżki masła
 
Masa serowa
- 800 g sera twarogowego
 - 70 g cukru pudru, zrobionego w TM
 - 5 jajek
 - 250 g chałwy waniliowej
 - 0,5 śmietanki 30%, (szklanki)
 - 2 łyżki mąki ziemniaczanej
 - 1 laski wanilii, (same ziarenka)
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Motylek - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Anna - okrągła forma kamionkowa - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
"Brak obrotów wstecznych" 
"Miksowanie"  zmielić ciasteczka maślane z dodatkiem masła (powinna być gęsta masa podobna do piasku)
"Miksowanie" dodaj ser twarogowy (do uzyskania gęstej masy, dla ułatwienia dodawać śmietankę)
"Miksowanie" rozdrobnij chałwę i dodaj do masy serowej - zmiksuj
"Miksowanie" dodaj pozostałe składniki: cukier puder, jajka, mąkę ziemniaczaną oraz wanilię- Piekarnik ustaw na 175 stopni.
Na dnie piekarnika wstaw naczynie żaroodporne z ok 1l wody
Piecz 60 min 
Przygotowanie spodu
Masa serowa
Pieczenie
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze