 
                                            
                                     
                                     
                                     
                                     
                                    Czas przygotowania
                                1h 30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                2h 30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     22 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Średni
                            Składniki
SPÓD
- 300 g ciastek Oreo lub Neo
- 70 g masła
Masa SEROWO-DYNIOWA
- 300 g upieczonej dyni, surowej dyni ok 1 kg z tego wychodzi upieczonej dyni 30dag. Najlepsza jest dynia francuska.
- 250 g cukru
Masa SEROWO-DYNIOWA
- 3 jaja
- 1 cukier wanilinowy
- 1 budyń waniliowy
- 1 aromat pomaranczowy
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 opakowania sera w wiaderku, Ser 1 kg.
- 250 g serka mascarpone
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Ciastka i masło wrzucamy do  "Blokada naczynia miksującego"  i miksujemy "Blokada naczynia miksującego"  i miksujemy "Mieszanie"  obr. 6, czas 30 sek. Masę wykładamy na tortownicę 24 cm. "Mieszanie"  obr. 6, czas 30 sek. Masę wykładamy na tortownicę 24 cm.
- Do  "Blokada naczynia miksującego"  wrzucamy dynię i cukier "Blokada naczynia miksującego"  wrzucamy dynię i cukier "Mieszanie"  obr. 6, 10 sekund. "Mieszanie"  obr. 6, 10 sekund.
- Do  "Blokada naczynia miksującego"  wrzucamy resztę składników "Blokada naczynia miksującego"  wrzucamy resztę składników "Mieszanie"  obr. 8, 2 minuty. "Mieszanie"  obr. 8, 2 minuty.
 Masę wylewamy na ciasteczkowy spód.
 Pieczemy ok. 1 h w temp. 175*
Spód
Masa SEROWO-DYNIOWA 1
Masa SEROWO-DYNIOWA 2
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Jak wcześniej upiec tą dynię?
Sernik obłędnie pyszny.Polecam jednak polać polewą czekoladową z kakao- 100g masła 80-100 g cukru. Masło podgrzać z cukrem, następnie dodać 3 łyżki mleka ,wymieszać. Ściągnąć garnek i dodać 3-4 łyżki kakao ( w zależności jaką gęstą chce się mieć polewę).
dropsik: Jest wyśmienity!
wygląda smakowicie, dodałam do wypróbowania