
Czas przygotowania
1h 15min
Czas całkowity
1h 35min
porcja/porcje/porcji
20
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Rogaliki trzy składniki
- 450 g mąki pszennej
- 250 g masła, margaryny
- 280 g śmietany, 18% tłuszczu
- nadzienie
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. do
"Blokada naczynia miksującego" wsypujemy mąkę, i pokrojone zimne masło (margarynę) mieszamy 30s, obr 4. dodajemy śmietanę i mieszamy 30s, obr 5.
2. Wyjmujemy ciasto na miseczkę, i chowamy na godzinę do zamrażarki.
3. wyciągamy i rozwałkowujemy na okrąg, i tniemy nożem jak pizzę. na każdym kawałku rozsmarowujemy nadzienie przy dole trójkąta, i zwijamy od najdłużego końca do najkrótrzego pamiętając by koniuszek był pod spodem rogalika. formuję w literkę C i odkładam na blasze. tak przygotowane rogaliki zazwyczaj piekę na 2 blaszki na 180stopni, 20 min.
Rogaliki trzy składniki
Porady
zawsze zalepiam sobie ciasto rano, i gdy obiad mi się gotuję robię i piekę rogaliki. ciasto może być z pół dnia w lodówce, wtedy odpuszczamy zamrażalnik.
przy wałkowaniu okręgu jako formę używam największej pokrywki do garnka lub patelni. wychodzi super okrąg.
przy wałkowaniu okręgu jako formę używam największej pokrywki do garnka lub patelni. wychodzi super okrąg.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze