 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                1h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 20min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     25 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
opublikowany: 06/02/17
                            
                zmieniono dnia: 08/02/17
                    Składniki
Pulchniutkie rogaliczki
- 250 g śmietany 18%
- 25 g świeżych drożdży
- 250 g Margaryny Kasia
- 500 g mąki
- 1 łyżeczki cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Drozdze, śmietanę i łyżeczkę cukru wlozyc do "Blokada naczynia miksującego"  i miksowac 30 sek/1obr. Dodac pozostale składniki i nastawic 3min "Blokada naczynia miksującego"  i miksowac 30 sek/1obr. Dodac pozostale składniki i nastawic 3min "Ciasto" . Przyłożyć do innego naczynia, przykryc folia spozywcza i wyłożyć na 30 min do lodówki. Po tym czasie rozwałkować i porozcinac na trójkąty. Nadziewac powidlami i zwijac rogaliki. Piec na złoty kolor w 180 stopniach. Po upieczeniu obficie posypac cukrem pudrem. Najlepsze sa zaraz po wystudzeniu. "Ciasto" . Przyłożyć do innego naczynia, przykryc folia spozywcza i wyłożyć na 30 min do lodówki. Po tym czasie rozwałkować i porozcinac na trójkąty. Nadziewac powidlami i zwijac rogaliki. Piec na złoty kolor w 180 stopniach. Po upieczeniu obficie posypac cukrem pudrem. Najlepsze sa zaraz po wystudzeniu.
Porady
Przy mieszaniu na  "Ciasto"  warto uzyc kopystki
"Ciasto"  warto uzyc kopystki
                         "Ciasto"  warto uzyc kopystki
"Ciasto"  warto uzyc kopystkiModel urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Bardzo smaczne, córka uwielbia z nutellą
Pychotka Zniknęły w momencie
 Zniknęły w momencie  
            
Świetne rogaliki, mięciutkie,kruchutkie. Ciasto pasuje też do wytrawnych farszów. Polecam przepis
Przepis super, jednak w kolejnym wykonaniu dodałam płaską łyżkę cukru i dla majej rodzinki jest teraz pychotka. 
            
Pyszne rogaliki! Zniknęły w momencie 
            
Tak to ciasto musi polezakowac w lodówce Piec mniej więcej 20 minut
 Piec mniej więcej 20 minut
            
Czy ciasto ma urosnąć w lodówce???
 
            
Pierwszy raz robię ciasto drożdżowe w lodówce, stąd to pytanie
Zrobiłam, ciasto bardzo dobre tylko dodałabym jednak cukru.
A ile mniej więcej trzeba je piec?
Tak tylko łyżeczka cukru poniewaz po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem wg upodobania