 
                                            
                                    Składniki
Ciasto
Ciasto
- 2 opakowania serek maskarpone
- 1 opakowania tofu naturalne
- 3 łyżki syropu z agawy, można zamienić na miód
- 3 łyżki masła orzechowego, ja uzyłam firmy Sante
Spód
- 5 łyżek masła, masło naturalne
- 2 opakowania herbatników, duze opakowanie dowolnych ciastek lub chleba chrupkiego np Wasa
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Herbatniki wrzucamy do naczynia miksującego, mielimy około 5 sekund obroty 4,łaczymy z masłem można dłużej w zależności jaką teksturę preferujemy - Następnie zmiksowane herbatniki wykładamy na spod naczynia żaroodpoornego lub blaszki kwadratowej - tak przygotowany spód pieczemy w rozgrzanym piekarniku, około 10 minut lub do zarumienienia - temperatura 180 stopni - Tofu wrzucamy do naczynia miksujacego - rozdrabniamy około 20-30 sekund - obroty 5, dodajemy mascarpone, masło orzechowe i resztę składników, miksujemy jeszcze około 2 minut obroty 6-7 na gładka masę. - Masę schładzamy w lodówce około 30 minut - polewamy roztopioną czekoladą i gotowe 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Masło łaczymy z herbatnikami - co jest opisane w wykonaniu 
            
A co jest z tym wykonaniem spodu???? Co się dzieje z masłem podanym w składnikach????? Nie ma go nigdzie w wykonaniu. Spód się rozpada i kruszy.
Coś nie tak jest z czasem .Autora przepisu proszę o wyjaśnienia Dlaczego 10 godz
Zabójczo pyszne.