 
                                            
                                     
                                    Czas przygotowania
                                1h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 50min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
opublikowany: 22/11/17
                            
                zmieniono dnia: 22/11/17
                    Składniki
Jabłecznik kruchy lukrowany.
- 3 jajka
- 20 gramów cukru
- 1.5 mąki kukurydzianej, 1.5 szklanki
- 0.5 mąki ziemniaczanej, 0.5 szklanki
- 1 oleju, 1 szklanka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki wody
- 1 łyżeczki cukier waniliowy
cynamon
- cynamon, mielony
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wszystkie składniki kolejno dac do  "Blokada naczynia miksującego" , 2 min/ obr.4. Połowę ciasta wylać na blachę, równo rozprowadzić. Podpiec 15 min w piekarniku 180*. Wyjac, poukładać jablka, posypać cynamonem i cukrem waniliowym.  Do pozostałej połowy ciasta dodać jeszcze 2 łyżki wody, 30 sek./ obr.4. Wylać na jabłka. Całość upiec ok. 30 min, temp 180*, do zrumienienia. Po upieczeniu polać lukrem wykonanym w TM. "Blokada naczynia miksującego" , 2 min/ obr.4. Połowę ciasta wylać na blachę, równo rozprowadzić. Podpiec 15 min w piekarniku 180*. Wyjac, poukładać jablka, posypać cynamonem i cukrem waniliowym.  Do pozostałej połowy ciasta dodać jeszcze 2 łyżki wody, 30 sek./ obr.4. Wylać na jabłka. Całość upiec ok. 30 min, temp 180*, do zrumienienia. Po upieczeniu polać lukrem wykonanym w TM.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Agary: moja szklanka to 250 ml. Ale faktycznie, postaram się podać składniki w gramach 👍
Szkoda, że mąki nie są podane w gramach. Szklanki mają różną pojemność. Może przy okazji kolejnego pieczenia tego ciasta autorka mogłaby zmierzyć gramaturę mąk?