 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     150 
                                     kawałek/kawałki/kawałków 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
Ciasto na faworki
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki cukru
- 15 g rumu lub spirytusu
- 10 g oleju
- 100 g śmietany 30%
- 1 jajko całe
- 3 żółtka
- 350 g mąki
Pozostałe
- 50 g cukru pudru
- 3-5 kostki smalcu
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wszystkie składniki włożyć do naczynia i wyrobić, czas 8 min, obr.poz  "Ciasto" "Ciasto"
- Ciasto podzielić na części i bardzo cienko rozwałkować
- Kroić paski szerokości ok. 3 cm i długości ok. 8-10 cm, w każdym pasku zrobić nacięcie
- Uformować faworki
- Smażyć z obu stron na jasnozłoty kolor i osączyć na ręczniku, przed podaniem posypać cukrem pudrem
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
PYSZNE, KRUCHE , dodałam 20g rumu Havana Club
Pyszne i szybko do przygotowania. Ciasto przygotowałam dzień wcześniej i włożyłam do lodówki. Ze względu na małe dzieci, które też je jadły, zamiast wódki dałam 10%ocet (w moim starym przepisie też on jest ). Wszystkim bardzo smakowały faworki, dziękuję za przepis 
            
Właśnie przyszła pora faworków
besti:Bardzo się cieszę że smakują!
Pyszne !!! Juz znikneła połowa 
            
Polecam super faworki 
            
Super!!! Na przepis trafiłam przypadkiem i jest bezkonkurencyjny
 Na przepis trafiłam przypadkiem i jest bezkonkurencyjny
 faworki rozpływają się w ustach, kruchutkie i delikatne. Bardzo szybko się robią i jeszcze szybciej znikają
 faworki rozpływają się w ustach, kruchutkie i delikatne. Bardzo szybko się robią i jeszcze szybciej znikają
            
Są przepyszne, bardzo delikatne, kruche teraz tylko z tego przepisu robę! Bardzo dziękuję za super przepis!
 teraz tylko z tego przepisu robę! Bardzo dziękuję za super przepis!  
            
przepis rewelacyjny ja wałkuję bardzo cieniutko polecam gorąco,no i plusogromny maja bardzo durzo wtłoczonego powietrza co widam po upieczeniu w postaci bąbelków na chrustach