thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
50min
porcja/porcje/porcji
20 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 30/11/10
zmieniono dnia: 16/02/12

Składniki

  • Ciasto:
  • • 250 g mąki
  • • 100 g cukru
  • • 125 g margaryny
  • • 3 żółtka
  • • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • • szczypta soli
  • Masa bezowa:
  • • 5 białek
  • • 150 g cukru
  • • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • • 400 g porzeczek (malin)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. do naczynia wsypać mąkę, cukier, dodać margarynę, żółtka, proszek do pieczenia i sól,  wymieszać – czas 1 min, obr. poz.5

    2. przy pomocy kopystki wyłożyć ciasto na blachę o wymiarach 25x30 cm

    3. piec – czas ok.20 min, temp. 200

    4. do suchego naczynia wlać białka, ubić przy pomocy motylka – czas ok.3 min, obr. poz. 4

    5. dodać cukier, mąkę ziemniaczaną, ubić – czas ok. 1.5 min, obr. poz.4

    6. wyjąć motylek, dodać porzeczki i wymieszać – czas ok.1 min, obr. wsteczne

    7. masę wyłożyć na ciasto

    8. piec – czas ok.20 min, temp.150

     

     

     

     

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto z porzeczkami (malinami)

Wydrukuj:

Komentarze

  • lipca 7, 2016 at 21:43
    3.0

    Miałam identyczną sytuację. Ciasto upiekło się bardzo ładnie ale piana po dodaniu dodatków, padła. Upiekłam mimo wszystko całość, smakowo ok, wizualnie średnio.

  • lipca 3, 2016 at 15:41
    3.0

    O ile ciasto w smaku jest ok, o tyle wykonanie przepisu nie było już ok... Piana z białek ubiła się wspaniale, jednak po dodaniu cukru i mąki zrobiło się z masy rzadkie nie-wiadomo-co tmrc_emoticons.(

    Albo coś źle zrobiłam (w co wątpię, robiłam wszystko ściśle wg przepisu), albo opis jest niedokładny, albo zacznę wierzyć, że TM nie ogarnia tematu ubijania białek z dodatkami.

  • maja 3, 2016 at 19:51
    5.0

    Ciasto wysmienite. Ja piekłam je dzień po dniu, tak szybko znikało. Spód trochę zawsze namoknie od owoców, ale to nie jest zakalec. Ja dałam porzeczki mrożone.

     

  • lipca 6, 2015 at 11:44

    Kto mi powie dlacze3go ten spód ciasta tak jakby namókł tą pianką i zamiast ładny złoty kolor to zrobił sie zgniło brazowy. W smaku bardzo dobre ciasto i faktycznie szybkie, szkoda tylko ze cos mi tam nie wyszlo nie wiem co bo chętnie zrobiłabym go ponownie

  • sierpnia 5, 2014 at 14:35
    5.0

    Robiłam juz z 5 ciast w tym stylu z przepisowni, ale to jest najlepszy przepis, ciasto jest proste do zrobienia, a tak pyszne, że znika w pół godziny ;D

  • marca 30, 2014 at 22:55
    5.0

    Ciacho całej rodzince bardzo smakowało a na dodatek proste i szybkie tmrc_emoticons.-)

  • listopada 8, 2011 at 18:16

    A mi swyszedł taki sobie tmrc_emoticons.~ Ciasto zakalcowane i rodzinie pestki w zębach za bardzo zgrzytały. Synek mnie nawet poprosił żebym już nigdy więcej nie piekła ciasta z malinami tmrc_emoticons.)

  • listopada 8, 2011 at 17:35

    Jak dla mnie 5 gwiazdek tmrc_emoticons.) Pycha!!!

  • czerwca 12, 2011 at 01:06

    Pychota!!! Również z rabarbarem. Cooking 1

  • listopada 30, 2010 at 16:13

    Jak do tej pory zawsze robiłam to ciasto z porzeczkami lub malinami (w zimie korzystam z mrożonych) tmrc_emoticons.)

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: