thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 15/01/13
zmieniono dnia: 15/01/13

Składniki

  • 500 gramów mąki
  • 300 gramów ugotowanych ziemniakòw ( jak na kopytka)
  • 100 gramów cukru
  • 1 jajko kurze
  • 25 gramów drożdży świeżych
  • 150 gramów margaryny
  • 1 cytryna, skòrka
  • 60 gramów mleka
  • cukier do posypania oponek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ziemniaki zmielic: 10-12sek / obr 5, odlozyc. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc skòrke z cytryny i cukier: 10-15sek / obr 8, odlozyc. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc mleko i drozdze: 1min / 37° / obr 1. Dodac 100g cukru ( mozna i 150g ), jajko, margaryne, make i ziemniaki: 1,5min / Ciasto"Ciasto" . Zostawic do wyrosniecia, az podwoi objetosc. Podsypac troszke maka, wyrobic troche, rozwalkowac, wykrawac oponki, zostawic jeszcze troche do wyrosniecia. Smazyc w dobrze nagrzanym tluszczu. Odsaczyc, obtoczyc w cukrze. Najlepsze sa cieple.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciambelline di carnevale - oponki po wlosku

Wydrukuj:

Komentarze