thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
1h 5min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
  • TM 31
opublikowany: 16/07/13
zmieniono dnia: 13/08/14

Składniki

MASA CZEKOLADOWA

  • 1 skórka otarta z pomarańczy
  • 250 g gorzkiej czekolady
  • 200 g masła
  • 250 g cukru
  • 6 jaj

BITA ŚMITANA Z MALNAMI

  • 330 g ŚMIETANY30 PROCENTOWEJ, SCHŁODZONEJ
  • 250 g malin świeżych lub mrożonych

CIASTO

  • opakowania Ciasta francuskiego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    MASA CZEKOLADOWA
  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć oddzielone białka jaj i ubić  z motylkiem obr3 na sztywną pianęi wyłożyc do miseczki.Do naczynia włożyć  zółtka  i ubić  z pozostałą porcją cukru z motylkiem na obr3 ..DoBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć połamaną czekoladę i rozdrobnić obr 7 czs 5 sek  włozyć miękkie masło  rozpuścić w tem p 60 stopni czas5 min.dodać masę żółtkowa otarta skórkę z pomarańczy,a następnie pianę z białek i lekko wymieszać obrMieszanie"Mieszanie" z kopystką .

    Ciastem  wyłozyć blaszke do tarty, na ciasto wylać mus czekoladowy.wstawic do nagrzanego piekarnika i piec 25 min.

    ubić śmietanę na szyywno wyłożyć na przestudzoną tartę  ,ułożyć maliny i smacznego

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

CZEKOLADOWA TARTA Z MALINAMI

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 31, 2016 at 22:09

    Pycha

  • sierpnia 21, 2014 at 19:01

    Dziękuję na pewno spróbuje  ja zrobic.

  • sierpnia 21, 2014 at 16:26

    Srednica  26 cm pozdrawim tmrc_emoticons.)

  • sierpnia 20, 2014 at 19:59

    A rozmiar blachy? Jaki został wzięty pod uwagę w tym przepisie?

  • lipca 16, 2013 at 20:49

    Wygląda pysznie Małgosiu dodaje do wypróbowania tmrc_emoticons.D pozdrawiam tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

  • lipca 16, 2013 at 15:56

    Dzieki Malgosiu za blyskawiczna odpowiedz Big Smile  Przygotuje w najblizsze dni, dam znac jak wyszlo Big Smile Love Love

  • lipca 16, 2013 at 14:30

    Śmiało bez  obaw nie  rozleci się tmrc_emoticons.) jedyna  rada to to  by nie  używać formy  ze  szkła  /nie wiem jak  sprawdza się silikon  bo nie piekłam w  tego typu formie/nalepiej klasyczna metalowa  chodzi o to by  dobrze podpiekł się  spód bo wylewam  mus czekoladowy na  surowe ciasto. myśle  ,ze w przypadku użycia do pieczenia formy  szklanej  najpierw  lekko podpiec ciastoi na podpieczone  włożyć czekoladową masę  pozdrawiam i smacznego tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

  • lipca 16, 2013 at 14:09

    Zapowiada sie smacznie, do wypròbowania tmrc_emoticons.)  Latem robie czesto tarta z owocami, bo swieza, ale z ciastem francuskim... ? Musze zobaczyc, zazwyczaj robie "pasta frolla", kruche ciasto, lekko "piaskowe", specjalne na tarte owocowa na zimno. Nie rozleci sie na ciescie francuskim ? Jest takie delikatne, cieniutkie... ? Pozdrawiam Big Smile Big Smile

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: