 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                2min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                17min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     12 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
- 250 g mąki tortowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- 3 łyżki cukru
- 75 g masła
- 140 g kwaśnej śmietany
- 1 łyżka octu
- 1 jajko do smarowania bułeczek
- 1 łyżeczka suchych drożdży
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęModel urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                        

 "Blokada naczynia miksującego"
"Blokada naczynia miksującego"  "Ciasto"  .
"Ciasto"  .
 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Bardzo szybkie do przygotowania, nawet przed pracą. Bardzo wszytskim smakowały, są mega delikatne i maślane oraz bardz puszyste. Polecam ten przepis
pyszne, łatwe, poczułąm się jak w the UK. Mnie wyszły fajnie, może dlatego, ze nie spodziewaąłm się cudu jako nowicjusz. Wszystkim smakowało.
Bułeczki upiekłam, ale nie wyszły mi tak ładne jak na zdjęciu w przepisie. Podwoiłam porcję i chyba to było powodem, że niezbyt dopasowałam proporcje składników. Może jeszcze kiedyś spróbuję, ale dokładnie trzymając się przepisu.
2x tyle drożdży świeżych co mokrych; jedna łyżeczka suchych to 4 g = 8 g świeżych
Jak drożdże suszone zamienić na świeże? Ile trzeba ich dać?