Składniki
Beszamel
- 50 g masła
 - 20 g mąki
 - 250 g mleka
 
ryba
- 300 g ryby (np. dorsz), filet
 - 2 cebule
 - 2 ząbki czosnku
 - 1/2 pęczka pietruszki
 - 60 g masła
 - 3 łyżki pietruszki, posiekana
 - sół, pieprz
 - 4 łyżek bułki tartej
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Włożyć cebulę i czosnek do naczynia, posiekać 3s/ obr. 5
2. Dodać masło, dusić 3 min/Varoma/obr. 1,
"Obroty wsteczne" . Wyłożyć cebulę i czosnek do innego naczynia3. Przygotować sos beszamel : Do
"Blokada naczynia miksującego"   włożyć wszystkie skałdniki na sos. Gotować 6 min/100' C/obr.44. Do sosu beszamel dodać cebulę, rybę pokrojoną na duże kawałki, natkę pietruszkę, sól i pieprz. Wymieszać 20 s/ obr. 1/
"Obroty wsteczne" .5. Przełożyć zawartość do muszelek Św. Jakuba (lub innych małych naczyń żaroodpornych). Posypać bułką tartą i położyć na wierzchu mały kawałek masła.
6. Zapiekać 30 min, 200 'C
Rybne muszelki Św. Jakuba
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Wyprobowalam. Bardzo dobre. Mozna troche skrocic czas wypieku.
WYGLĄDA FAJNIE.DZISIAJ PIERWSZA PRÓBA.
Witam
lubię rybki w każdej postaci, muszę wypróbować. Ci co nie liczą kalorii mogą jeszcze posypać wszystko tartym żółtym serem. Aż mi ślinka leci
 
Dzisiaj wypróbuję
Wygląda smakowicie.
Wyśmienity przepis