 
                                            
                                    Składniki
Masa serowa
- 2 czubate łyżki zielone pesto
- 1 pęczka kopereku
- 1 pęczka Szczypiorku
- świeżomielony czarny pieprz
- 150 g jogurt grecki
- 500 g twarogu białego, Półtlusty
- 1 czubatych łyżek Żelatyna, ok. 5-7g.
Baza serowa
- 250 g ser biały, Typu włoskiego
- 400 g Ser żółty, Gouda
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Przygotowanie bazy serowej: Do TM wkładamy pokrojony na kawałki ser włoski i ser żółty. 1,5 min. 70 st. obr. potem 4,5 min. 70 st. obr 2,5 musi powstać plastyczna masa serowa, w razie potrzeby wydłużyć czas i ew. zwiększyć temperaturę TM - Ręce moczymy w zimnej wodzie i ciepłą i plastyczną masę serową wyciągamy z misy na brytwankę wyłożoną pergaminem i równomiernie ją rozprowadzamy na całej płaszczyźnie a następnie zabieramy się do przygotowania masy twarogowej: Siekamy koperek ze szczypiorkiem 30sec. obr. 5 przekładamy do innego naczynia. - Rozpuszczamy żelatynę w 10 ml wody. - Do TM wkładamy pokruszony twaróg z jogurtem greckim i miksujemy 1 min. obr. 5,5 następnie zakładamy motylek, dodajemy 2 stołowe łyżki pesto, żelatynę i ubijamy kolejne 2 min. obr. 4. Wyciągamy motylek do masy wkładamy koperek ze szczypiorkiem mieszamy 30s. obr.2. Gotową masę równomiernie rozprowadzamy na cienkiej warstwie sera posypujemy świeżym pieprzem i zwijamy pomagając sobie pergaminem. Wkładamy do lodówki na min. 2h. - Można również bazę i masę podzielić na 2cz.i wyjdą mniejsze roladki. Najlepiej smakuje z ciemnym, świeżym pieczywem. Smacznego! 
Rolady serowej
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze