 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                2h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                2h 8min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     3 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
PIZZA cienka
- 5 g drożdży
- 2 łyżeczki cukru płaskie
- 150 g wody
- 25 g oliwy/oleju
- 200 g maki 00 (do pizzy)
- 50 g semoliny (lub maki do pizzy)
- 5 g soli morskiej
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Włożyć wszystkie składniki do naczynia miksujacego. "Blokada naczynia miksującego"  3 minuty "Blokada naczynia miksującego"  3 minuty "Ciasto" . "Ciasto" .
 Zostawic na godzinę do wyrośnięcia. Wyłozyć na stolnicę. Podzielić na 3 placki. Rozgrzać piekarnik na najwyższą temperaturę gora -dół. Zrobic pizzę. Obłozyćyc wg uznania. Piec 7-9minut.
Porady
Pizza alzacka: śmietana 18% kwaśna, boczek pokrojony w kostkę, cebula pokrojona w piórka.
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Z tych proporcji wyszło bardzo rzadkie klejące ciasto. Musiałam dodać więcej mąki. Ciężko je było rozciągnąć tak żeby nie robić dziur. Ale w smaku bardzo dobre. Ciasto które najbardziej przypomina to z pizzeri z tych które wypróbowałam.
szybka, latwa i pyszna
250st.C
w jakiej temp piec?
super przepis chociaż ja dodałam troche więcej mąki, ponieważ było za luźne, ale smak petarda jak z pizzerii cieniutkie i super smaczne z tej ilości wychodzi jedna okrągła średniej wielkości
W jakiej temperaturze piEC ?