Składniki
ciasto
- 55 g masła
 - 0,25 litra ciepłej wody
 - 60 g mąki ziemniaczanej
 - 500 g mąki tortowej
 
farsz
- 3 cebule
 - 500 g świeżych lub mrożonych grzybów
 - pieprz, do smaku
 - soli, do smaku
 - oleju, do smażenia
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Pokrojoną cebulę podsmażyć na patelni. Dodać grzyby. Doprawić solą i pieprzem według uznania. Tak podsmażone składniki umieścić w naczyniu miksującym.
2. Celbule i grzyby rozdrobnić 20 s/obr. 4 (lub dłużej według uznania )
1. Do naczynia miksującego włożyć masło, roztopić 3 min/50 st.C/ obr. 3
2. Dodać pozostałe składniki, wyrabiać 1min/
"Ciasto"  interwał3. Wyrobione ciasto podzielić na 3 części. Każdą z nich cienko rozwałkować na stolnicy. Następnie wykroić krążki.
4. Na przygotowane krążki nałożyć łyżeczkę wcześniej przygotowanego farszu i formować uszka.
5. Gotować w garnku w osolonej wodzie z dodatkiem masła przez ok. 7-8 min.
farszu
ciasta
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        

                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze