 
                                            
                                    - TM 31
Składniki
nadzienie
- 500 g mięsa z rosołu
- 1 jajo
- sól i pieprz do smaku
ciasto
- 1 jajo
- 2 łyżki oleju
- 2,5 MT letniej wody
- 560 g mąki
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- * ciasto rozwałkowywać cienko, szklanką lub innym gadżetem wykrajać kółka - * na środek ciasta nakładać kulkę farszu i ścisnąć dobrze brzegi ! - * gotować we wrzącej wodzie przez ok 3-5 min 
- wszystkie składniki na ciasto włożyć do Thermomixa i wyrabiać 1 min/ poz Interwał 
- * mięso zmielić w maszynce do mielenia - * dodać jajo i doprawić do smaku - jeśli masa byłaby zbyt zbita, dodać odrobinę wody 
pierogi
caisto
nadzienie
Porady
podawać z cebulką lub boczusiem
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
odkąd nie mamy już psa to w niedzielę zawsze zostaje mięso z rosołu, robię z nich ok 50 dużych pierogów, moja rodzina je uwielbia a w kuchni nic się nie marnuje 
            
P
A można mięso mielić w TM a nie w maszynce?
Bardzo smaczne ciasto idealne