Czas przygotowania
                                5min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                25min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
- 200 g mąki pszennej
 - 50 g mak, i żytniej
 - 2 1/2 mleka, -miarki TM
 - 2 1/2 wody, - miarki TM
 - 1/2 łyżeczki soli
 - łyżka oleju do ciasta
 - 2 łyżeczki masła klarowanego
 - 2 łyżeczki miodu
 - mus jabłkowy lub powidła
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
wszystkie składniaki włożyć do naczynia TM i zmiksować - czas 20 s, obr.poz.4 odstawić na pół godziny
usmażyć cienkie naleśniki
naleśniki smarować musem jabłkowym i zwinąć w rulon.
na patelni rozpuścić masło i miód i obsmażyć naleśniki z obu stron ( na średnim ogniu )
do nadziewania naleśników można użyć powideł lub masy serowej
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        


                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze