Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     3 
                                     słoik/słoiki/słoików 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
Bigos jarski ( dieta dąbrowskiej)
- 200 gramów cebuli
 - 2 ząbki czosnek, granulowany, świeżego
 - 1 jabłko, duże
 - 1 korzenia pietruszki
 - 2 marchewki, dwie spore lub trzy małe
 - 20 gramów wody, do duszenia cebuli i czosnku
 - 800 gramów kapusty kiszonej, osączonej
 - 4 ziele agnielskie
 - 4 liście laurowe, suszone
 - 5 pieprz
 - 3 koncentrat pomidorowy, lub passata pomidorowa
 - 1 litra wody, tak by zalać kapustę
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Varoma - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do 
"Blokada naczynia miksującego"  włożyc cebulę , czosnek, marchewki i pietruszkę (obrane i pokrojone na kawałki) jabłko ( obrane i wydrążone z nasion) rozdrobnić 5s/obr 5 . Składniki zgarnąć kopystką na dno naczynia. 
2. Dodać 20 gram wody i podgotować bez założonej miarki 5 min/120°C/
"Obroty wsteczne" /obr 0.5 . Przelożyć do innego naczynia odstawić
3. Odsączoną i pokrojoną kapuste włożyć do
"Blokada naczynia miksującego"  dodac wodę ziele angielskie, pieperz , liście laurowe i gotować na parze 30 min/Varoma/
"Obroty wsteczne" /obr 1. 
4. Do
"Blokada naczynia miksującego"  dodać podgotowane warzywa i koncentrat pomidorowy . Przemieszac kopystką i doprawic do smaku ( dozwolonymi przyprawami) gotowac na parze 30 min/Varoma/
"Obroty wsteczne" /obr.1
5. Bigos można włozyć do sloików i zakręcić mocno po wystudzeniu włóz do lodówki by miec jako opcje do diety na kolejne tygodzień. 
Przygotowanie
Porady
można dodać wraz z przyprawami suszone pomidory ( tylko z woreczka bez zalewy )
                        Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Agary:czy dowiedziała się Pani ile tego koncentratu? Też chciałabym to doprecyzować pozdrawiam
Proszę o doprecyzowanie: co znaczy "3 koncentrat pomidorowy"? Chodzi o 3 łyżki czy np. o 3 małe koncentraty?