 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                15min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                15min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            
                            
                            Przepis jest testowany
                        
                                                            - TM 31
opublikowany: 17/11/10
                            
                zmieniono dnia: 18/04/16
                    Składniki
- 600 g ziemniaków, małych, dokładnie umytych
- 1 szczypta cukru
- 500 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 1000 g szparagów, białych lub zielonych, obranych ze skórki
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać sól i cukier, włożyć koszyczek, włożyć do niego ziemniaki. Szparagi ułożyć w poprzek na górnej części przystawki Varoma.
- Nałożyć przystawkę Varoma, gotować na parze około 25-30min/Varoma/obr.1. Sprawdzić, czy szparagi się ugotowały, w razie potrzeby przedłużyć czas gotowania (w zależności od wielkości i rodzaju szparagów). Podawać szparagi i małe ziemniaki jako przystawkę do smażonego mięsa lub szynki.
 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Uwielbiam zielone szparagi ! 
            
wlasnie sprawdzilam i te 25min to czas idealny
Moja córka do tego zawsze dodaje sos holenderski
Ja uwielbiam z sosem holenderskim...z Tm5.....mniam,palce lizac
Wypróbowany przepis. bardzo dobre danie.wyszło super.polecam
Według tego przepisu gotowałam jedynie szparagi - jako "danie" na kolację. 25 minut dla 1 kg zielonych szparagów na Varomie okazało się idealnym czasem. Szparagi wyszły palce lizać! O wiele smaczniejsze niż gotowane w wodzie. Polecam!
Zrobiłam tak szparagi, zielone. I powiem tak, ze moim zdaniem cała sztuka w pysznych szpargach tkwi w tym aby uparowac je odpowiednio, nie za długo ale tak zeby były miękkie a jednocześnie chrupiące. Zbyt długie parowanie powoduje, ze robią się "żylaste". Przepis polecam.
A ja się zastanawiałm jak gotowac szparagi i nie wpadłam, ze na Varomie. Dzięki
Bardzo łatwy przepis, ale zarazam bardzo smaczny. Idealny w wersji z jajkiem sadzonym lub z filetem z kurczaka z grilla. "Blokada naczynia miksującego"
"Blokada naczynia miksującego" 
Smaczne i zdrowe, ja także zrobiłam z jajkiem sadzonym