Składniki
ciasto
- 1 łyżki świeżych listków tymianku
 - 60 g roztopionego i wystudzonego masła
 - 1-2 szczypty czarnego pieprzu mielonego
 - 1/2 łyżeczki soli
 - 4 jajka
 - 60 g parmezanu, pokrojonego w kawałki
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Motylek - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C
2. Do naczynia miksującego włożyć parmezan, rozdrobnić 20s/obr. 9. przełożyć do innego naczynia. Umyć naczynie miksujące i nałożyć motylek.
3. Rozbić jajka, oddzielić białka od żółtek, włożyć białka i sól do naczynia miksującego, ubić 3 min/obr. 3
4. Dodać żółtka i masło wymieszać 10s/ obr. 2
5. Dodać parmezan, tymianek, mąkę i pieprz, wymieszać 10s/ obr 2.
6. Rozprowadzić ciasto na grubość palca na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku w temperaturze 200°C przez 13-15 min. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie pokroić w romby.
ciasto
Porady
Herbatniki kroi się na porcje i wkłąda do gorącej zupy tuż przed podaniem, ponieważ szybko nasiąkają płynem.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        
                        

                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze