 
    
            - TM 31
Składniki
na ok pól litra lodów
- 200 g śmietany kremówki
- 16 g cukru waniliowego
- 300 g wody
- 500 g rabarbar
- 200 g mleka
- 100 g cukru pudru
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Rabarbar obieramy, kroimy na małe kawałeczki i wrzucamy do naczynia. - Rabarbar miksujemy 10 sek obroty 5. - Zalewamy wodą i dosypujemy cukier waniliowy. - Gorujemy varoma 10 min obroty 1. - Przelewamy rabarbar przez sito by pozbyć się pozstałych włókien. - Do pustego i czystego naczynia wlewamy mleko, śmietankę oraz cukier puder, zakładamy motylek i ucieramy 2 min obroty 4. - Wlewamy schłodzony i odsączony kompotem z rabarbaru. - Mieszamy całość przez 1 min obroty 2. - Powstałą masę przekładamydo foremek i mrozimy. - Smacznego  
Porady
Cukru dodajemy wg uznania, my lubimy kwaskowate ale z tą ilością cukru wychodzą dość słodkie lody.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
nie dobry