 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                5min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                5min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     0 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Średni
                            
                            
                            Przepis jest testowany
                        
                                                            - TM 31
opublikowany: 08/12/10
                            
                zmieniono dnia: 30/11/15
                    Składniki
- ¼ łyżeczki mielonego cynamonu
- 80 g cukru brązowego
- 10 g masła
- 200 g Migdałów, (mogą być ze skórką)
- 10 g wody
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego włożyć migdały, masło, cukier i cynamon, podgrzać 5 min/Varoma/  "Obroty wsteczne" /obr. . "Obroty wsteczne" /obr. . "Mieszanie" "Mieszanie"- 2. Dodać wodę, wymieszać ok. - 10 min/Varoma/  "Obroty wsteczne" /obr. 1. "Obroty wsteczne" /obr. 1.- 3. Migdały wyłożyć równomiernie na talerz do ostygnięcia. 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Migdały wspaniałe, rodzina obdarowana, wszyscy zadowoleni z takiego prezentu. Zrobiłam tak samo orzrchy włoskie i laskowe są wyśmienite . Dziękuję za łatwy przepis.
Moje wlasnie sie susza 
            
Pychotka! Laskowe trochę rozmiękły, będę jeszcze próbować z włoskimi dziękuje za przepis!
 dziękuje za przepis!
            
Super 
 
Migdały na prawdę pyszne Ja dodałam trochę orzechów włoskich, pychotka
 Ja dodałam trochę orzechów włoskich, pychotka 
Niestety podczas drugiego gotowania w połowie zabrakło płynu i TM zatrzymal sie, dodałam wody i dokończyłam gotowanie. Natomiast karmel wyszedł jakiś taki sypki... Co zrobić by był kruchą skorupką?
Mozna dodac wiecej cukru np 160g i 20g wody??bo troche malo na nich tego karmelu;(
wyglądają pysznie
Migdałki pyszne Wszyscy je chrupią !
 Wszyscy je chrupią !
Pyszne ja juz robiłam migdały, orzechy laskowe a dzisiaj zrobiłam orzeszki ziemne niesolone i też są super! Polecam
 ja juz robiłam migdały, orzechy laskowe a dzisiaj zrobiłam orzeszki ziemne niesolone i też są super! Polecam 
Ja zrobiłam także z orzechami włoskimi ! Rewelacja Oczywiście polecam!
 Oczywiście polecam!