 
                                            
                                     
                                    Składniki
do obtoczenia
- 10 g cukru waniliowego wykonanego w TM, -opcjonalnie
- 30-50 g wiórków kokosowych
pralinki
- ew. skórka otarta z cytryny
- 1 łyżka soku z cytryny -ok.10g
- 60 g miodu płynnego
- 100 g wiórków kokosowych
- 20 g oleju
- szczypta soli
- 150 g kaszy jaglanej
- 250 g wody
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1.Kaszę przepłukać na gęstym sitku, przelać wrzątkiem w celu pozbycia się goryczki - 2.Odcedzoną kaszę przełożyć do naczynia, dodać wodę i szczyptę soli, gotować 12-15 min. / 100*C / obr.2 - 3.Chwilę przestudzić, dodać olej i wymieszać 15 s. / obr.4 - 4.Na suchej patelni uprażyć wiórki kokosowe na złoty kolor, dodać je do naczynia z kaszą, dodać miód i sok z cytryny; wymieszać 20 s. / obr.4 - 5.Masę przełożyć do miseczki, poczekać aż trochę przestygnie (powinna być ciepła) - 6.Wiórki i cukier waniliowy nasypać do drugiej miseczki. - 7.Z ciepłej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać we wiórkach. - 8.Pozostawić do wystygnięcia. 
Pralinek
Porady
Do środka pralinek można wkładać po kilka rodzynek, morelę suszoną lub suszoną żurawinę.
Można też je obtaczać w mielonych migdałach lub orzechach.
Ładnie zakapowane mogą być miłym prezentem dla osoby na diecie. I nie tylko.
Coś zdrowego i pysznego!
[[wysiwyg_imageupload:1973:]]
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Super przepis ! 
  
            
Gotowałam na puszce mleka kokosowego zamiast wody i olej również dodałam kokosowy.
Nie dawałam cukru, sam miód, wyszły świetne
polecam dla tych co lubią kokos idealne jeśli chodzi o zdrową wersję
robiłam z migdałem w środku:P
Smaczne ale mało słodkie jak na deser.polanie czekoladą zdecydowanie polepsza smak. Wolę gotowac kaszę w koszyczku tak jak ryż.
bardzo dobre
Pyszne
Dodaję przepis do ulubionych
Sa po prostu pyszne. Mnie zabraklo wiorkow kokosowych, wiec zmielilam platki migdalowe i dodalam wiorki zarowno do srodka jak i do obtoczenia. Mniam...
Bardzo smaczne. Na stałe zagoszcza w naszym domu
Kuleczki rewelacja Mój synek je uwielbia, mimo, że nie dodaje cukru
 Mój synek je uwielbia, mimo, że nie dodaje cukru  Rozdałałam już kilka przepisów. Na pytanie "co jest w środku" 90% osób odpowiada marcepan
 Rozdałałam już kilka przepisów. Na pytanie "co jest w środku" 90% osób odpowiada marcepan 
Nie dodawałam cukru, bo chciałam zrobić przysmak dla dziecka. Ale nie przypadło małej zbytnio do gustu. Być może z cukrem smakowałoby lepiej, pozdrawiam
Super pomysł. Mój wybredny synek nawet zjadł. Polecam .
.