Czas przygotowania
                                18min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                18min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     1 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
Czekoladowa gryczanka
składniki
- 10 g czekolady gorzkiej 80%, (2 kostki)
 - 50 g kaszy gryczanej niepalonej
 - 100 g mleczka kokosowego
 - 100 g wody
 - 120 g jabka
 - 50 g banana
 - 5 g kakao, (1 łyżeczka)
 - 10 g erytolu
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Czekoladę siekamy 5 s/obr.5. Odkładamy do miseczki.
 - Do naczynia miksującego wsypujemy kaszę, wlewamy mleczko i wodę.
 - Nakładamy dolną część Varomy i wkładamy do niej pokrojone w ćwiartki jabłko
 - Zamykamy naczynie i gotujemy 15 min/Varoma/obr. wsteczne 1.
 - Ściągamy nakładkę Varomy na bok.
 - Do ugotowanej kaszy, dodajemy pozostałe składniki. Blendujemy 30 s/obr.10. Zgarniamy kopystką ze ścianek kielicha na dno. Blendujemy kolejne 30 s/obr.10.
 - Przekładamy gryczankę do miski. Dekorujemy ją uparowanym jabłkiem i posiekaną czekoladą.
 
Porady
Wskazówka:
Zamiast erytrolu można uzyć syrop klonowy lub miód.
Z samego rana zalej wodą orzechy nerkowca potrzebne do smoothie na II śniadanie, możemy też zalać je wodą już dzień wczesniej wieczorem.
Do przepisu możemy zrobić własne masło orzechowe.
Kcal: 645 | B: 14,3 g | T: 35,9 g | W: 65,9 g
                        Zamiast erytrolu można uzyć syrop klonowy lub miód.
Z samego rana zalej wodą orzechy nerkowca potrzebne do smoothie na II śniadanie, możemy też zalać je wodą już dzień wczesniej wieczorem.
Do przepisu możemy zrobić własne masło orzechowe.
Kcal: 645 | B: 14,3 g | T: 35,9 g | W: 65,9 g
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze