Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            
                            
                            Przepis jest testowany
                        
                                                            - TM 31
 
opublikowany: 17/11/10
                            
                zmieniono dnia: 15/10/13
                    Składniki
- masło, do smażenia
 - 180 g mąki pszennej
 - 6 żółtek
 - 370 g mleka
 - 1 szczypta soli
 - 6 białek
 - 80 g cukru
 - 50 g rodzynek
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wsypać 40 g cukru, zemleć 10 s/obr. 10, przełożyć do innego naczynia.
 - Założyć motylek.
 - Do naczynia miksującego włożyć białka i sól, ubić na pianę 5 min/obr. 3, przełożyć do innego naczynia.
 - Zdjąć motylek.
 - Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać żółtka, pozostały cuier i mąkę, wymieszać 30 s/obr. 4.
 - Dodać ubite białka, wymieszać przy pomocy kopystki ok. 45 s/obr. 3.
 - Odrobinę masła roztopić na patelni, wylać ciasto na grubość ok. 1 cm i posypać rodzynkami. Kiedy ciasto się zetnie, obrócić, rozdrobnić na małe kawałki przy pomocy dwóch widelców i usmażyć na złoty kolor.
 - Tak samo postąpić z resztą masy.
 - Rozłożyć na 4 talerzach, przed podaniem posypać cukrem pudrem.
 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Wyjatkowo smaczny!
Omlet świetny w sam raz słodki .Polecam .Pychotka.
Obłędny.❤ Jednak porcja jak dla wojska... 😉
Pyszne, pożywne śniadanko
Świetny przepis. Polecam rodzynki zastąpić bananem i wtedy zmiejszyć porcję cukru - też pychotka
Rewelacyjny!!
 Pyszny, ciepły i odświętnie słodki 
Omlet ,taki jaki pamiętam z czasów mojego dzieciństwa.
 Pycha! Polecam wszystkim "omleciarzom" 